.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

PARASETAMOL TOKSİSİTE
 
 
 
 
  Asetaminofen (parasetamol) toksisitesi, kedi ve köpeklerde sahibi tarafından ağızdan verilmesi veya hayvanın kendisi tarafından kazara yutulması nedeniyle oldukça yaygındır.
 - Asetaminofenin kediler için güvenli bir dozu yoktur ve bu nedenle kedilerde köpeklere göre toksisitesi daha yaygındır.
 - Toksik doz 50-100 mg/kg b.wt olarak bildirilir, ancak 10 mg/kg b.wt kadar küçük bir doz, toksisite ve ölüm belirtileri üretmiştir.
 - Kediler, asetaminofeni boşaltım için glukuronik aside bağlayan glukuronil transferaz enziminin aktivitesinde nispeten yetersizdir.
 
  klinik belirti
 
  Akut semptomlar 4-12 saat içinde ortaya çıkar.
 
  yutmayı takiben siyanoz, taşipne, nefes darlığı, taşikardi, yüz ve/veya ayak şişmesi/ödem, yüz kaşıntısı, kusma, iştahsızlık, depresyon
 
 
  Geç semptomlar 24-72 saat arasında ortaya çıkar.
 
 
  hepatik nekroz, hemolitik anemi, methemoglobinemi ve böbrek fonksiyon bozukluğu, anoreksi, depresyon, ciddi merkezi sinir sistemi fonksiyon bozukluğu, titreme, nöbetler, koma, ölüm
 
  Tedavi
  -  Gastrointestinal dekontaminasyon
 
  Son 30-60 dakika içinde yutulması halinde önerilir Ksilazin 0,2 mg/kg IM/IV
 
  -  Adsorbanlar
 
  Aktif kömür 0.5-1 g/kg PO bir kez, sorbitol gibi bir müshil ile birlikte verilir.  Aktif kömürün N-asetilsisteinin etkinliğini azaltabileceğini unutmayın.
 
  -  N-ac
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Send SMS@ 
 
 
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 213
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 24 / 5 / 1402
.

 

 

 Video izlemek için resmi tıklayınız 

 Kronik öksürüğü ve egzersiz intoleransı olan, göğüs röntgenlerinde belli bir dereceye kadar kardiyomegali görülmesine rağmen bariz bir üfürüm göstermeyen genç bir kedinin ekokardiyografi görüntüleri hakkındadır.
  Gerçekten de, sunduğu kardiyak patoloji bir interventriküler septal defekttir.  Bu, perimembranöz bölgede, interventriküler septumun üst kısmında yer alan, sarı oklarla işaretlenmiş görüntülerde görebileceğiniz büyük bir defekttir.  Bu kusur boyunca hafif türbülanslı bir akış tanımlanır, yine sarı oklarla işaretlenmiştir, sol taraftan sağ tarafa geçer, ancak kırmızı okla gösterildiği gibi 1,50 m/s'den daha düşük bir maksimum hıza sahiptir.
  Hemodinamik olarak interventriküler septumdaki bu defektler sol odacıklarda kronik hacim yüklenmesine neden olur.  Normal referans sınırlarını aşan sol ventrikülün diyastolik çapını beyaz bir okla işaretlenmiş olarak görebiliriz.  Bazı durumlarda, defektin boyutuna ve yerine bağlı olarak doğru odacıklarda dilatasyon da bulabiliriz.
  Bu büyük septal defektlerin, pulmoner aşırı dolaşım nedeniyle bazen çok erken yaşlarda pulmoner hipertansiyona neden olması yaygındır.  Bu durumda, 86.80 mmHg'lik bir basınç gradyanı ile yüksek hızlı bir pulmoner yetersizliği tanımlayabiliriz.
  Defektin yerleşimi nedeniyle endovasküler teknikler kullanılarak kapatılma olasılığı yoktur ancak hastanın pulmoner hipertansiyonunu rahatlatmak için pulmoner arter bandı denilen palyatif cerrahi yapılabilir.Ne olduğunu yakında açıklayacak olan Alexis Santana gonzalez'in profillerine dikkat edin. o hakkında
  ??  Umarız vakayı beğenmişsinizdir.  Teşhis Yarışması bölümümüze katılmaya devam edin!  öğrenmenin iyi bir yolu
  Herhangi bir sorunuz varsa bizimle iletişime geçin, size yardımcı olabiliriz."
 
 
 
 
Ürünü satın almak için görsele tıklayın.  
 
Send SMS@ 
 
 
 
 
  
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 21 / 5 / 1402
.

 

 Başına dokunma ağrısı, davranış değişiklikleri

ve takkesinde şişlik olan 7 aylık

Staffordshire Bull Terrier 

 

 

 

Sinyal ve anamnezi
 
  7 aylık Staffordshire Bull Terrier, erkek - sağlam
  Hasta başına dokunulduğunda hafif ağrı, davranış değişiklikleri ve takkede şişlik şikayeti ile başvurdu  Daha fazla açıklama için, aşağıdaki X-ışınları alınmıştır:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  röntgen açıklaması
 
  X-ışınları, özellikle frontal, parietal ve oksipital kemiklerde olmak üzere, kafatası başlığının önemli ölçüde kalınlaşması ile karakterize edilen, kafatasının genelleştirilmiş hiperostozunu gösterir.
  Sağlıklı kemik dokusuna kıyasla artmış kemik yoğunluğu ve azalmış şeffaflık ile etkilenen kemik yapılarının sklerozundan da şüphelenilmektedir.
  Etkilenen kemiklerin dış ve iç yüzeyleri çok sayıda düzensiz çıkıntı ve girinti gösterir.
  Bununla birlikte, akut kırıklar veya kemik yer değiştirmelerine dair bir kanıt yoktur.
  Mandibula kemikleri dikkat çekici değil
 
  Teşhis
 
  Kalvarial Hiperostoz Sendromu
 
  çıkış
 
  Hasta tanı ve konservatif tedaviden birkaç ay sonra semptomsuzdu.
 
  tartışma
 
  Köpek kalvarial hiperostoz, kafatasının çatısında kemiğin aşırı kalınlaşmasıyla sonuçlanan patolojik bir değişikliktir.
  Kafatası kemiklerinde, özellikle kafatasında (Latince = kalvarium), yani kafatasının üst kısmında yoğunlaşan yerel bir hiperostoz şeklidir.
  Köpeklerde kalvar hiperostozunun çeşitli nedenleri olabilir.  Genetik faktörler rol oynar.  Bunun bir örneği, belirli köpek ırklarında kalıtsal bir durum olan ilgili kraniomandibular osteopatidir (CMO), kranial ve mandibular bölgelerde anormal kemik gelişimi/hiperostoz ile sonuçlanır.  Diğer bir olası neden, kafatasının enfekte olduğu osteomiyelit gibi enflamatuar bir hastalıktır.
  Kalvarial hiperostozun semptomları, şiddetine ve nedenine bağlı olarak değişebilir.  Olası belirtiler arasında davranış değişiklikleri, kafatasının üst kısmında şişlik veya tümsekler, başa dokunulduğunda ağrı ve kemik büyümesi beyne baskı uyguladığı için muhtemelen nörolojik belirtiler yer alır.
  Köpeklerde kalvarial hiperostoz tanısı genellikle X-ışını, CT (bilgisayarlı tomografi) veya MRI (manyetik rezonans görüntüleme) gibi görüntüleme yöntemleriyle konur.  Bunlar, kemik değişikliklerinin ayrıntılı bir tasvirini sağlar ve diğer olası nedenlerin ekarte edilmesine yardımcı olur.  Kemik biyopsileri ayrıca tanısal bir dışlama olarak kullanılır.
  Kalvarial hiperostoz tedavisi, nedene ve ciddiyetine bağlıdır.  Çoğu durumda, ilaç/konservatif tedavi iltihap ve ağrının giderilmesine yol açar.
 
 
 
 
 
 
 
Send SMS@ 
 
 
 
 
 
 
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 12 / 5 / 1402
.

 

 

  

 

Hastalığın geçmişi:
 
4 gün önce iştahsızlık ve ara sıra kusma şikayeti olan 4 yaşında kısırlaştırılmış dişi kedi  kliniğiye sevk edildi.
 
- Karın ortogonal radyografileri yorum için verilmiştir.
 
 
    
 
- Karın apeksinin ventral kısmında yumuşak doku/sıvı çizgileriyle birlikte orta derecede seröz detay kaybı vardır.
 
 
 
- Mide duvarı tüm belirgin yüzeylerinde yaygın olarak kalınlaşmıştır.
 
 
 
 
 
- Mide duvarının kalınlığı en az 1,5 cm'dir.
 
 
- Böbreğin kenarlarında, düzensiz ve biraz düz bir kenar ile hafif ila orta derecede rejenerasyon belirgindir.
 
 
     
 
- Karın bileşenlerinin geri kalanında gözle görülür bir değişiklik yoktur.
 
 
 
Röntgen bulguları:
 
  Mide duvarının aşırı kalınlaşması görülür. Birincil odak, lenfoma gibi yaygın neoplastik infiltratif süreçlerdir. Daha az olası şiddetli gastrit göz ardı edilemez. Bilateral böbrek rejenerasyonu, hafif ila orta dereceli olarak derecelendirilen kronik böbrek hastalığını gösterebilir. Bununla birlikte, altta yatan neoplastik infiltrasyon tamamen dışlanamaz. Karnın üst kısmındaki serbest sıvı doğada reaktif olabilir. Bununla birlikte, neoplastik sızıntı göz ardı edilemez.
 
Tartışmak:
 
Akciğer grafisinde özellik yoktu. Hastaya abdominal ultrason ve mide FNA uygulandı. Sitoloji, yüksek dereceli lenfoma ile uyumluydu. Çoğu radyografide, gastrointestinal duvar kalınlığı ölçümü oldukça güvenilir değildi. Ancak, bunlar gibi bazı vakalar Doğru bir değerlendirme yapılabilir.
 
 
 
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 

 

 

 

Ürünü satın almak için resme tıklayınız

 

Send SMS@ 
 

 



:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 219
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 10 / 5 / 1402
.

 

 kardiyak patoloji  

kapak aort darlığı 

 

 

 

Video izlemek için resmi tıklayınız

Birkaç hafta önce, asemptomatik, kalp tabanında yüksek yoğunluklu sistolik üfürüm olan bir yaşındaki American Bully'nin ekokardiyografi görüntülerini paylaştık. Aslında, bu hasta tarafından sunulan kardiyak patoloji kapak aort darlığıdır. 219.50 mmHg transvalvüler basınç gradiyenti ile çok şiddetli bir obstrüksiyondur. 

Sarı renkle işaretlenmiş olarak görülebilir, aortik tüberküllerin nasıl oldukça kalınlaştığı ve kaynaştığı, bu çok yüksek basınç gradyanını ve ikincil olarak sol ventrikülün orta-şiddetli konsantrik hipertrofisini yarattığı görülebilir.
 
Valvüler aort stenozu, American Bully veya Bullterrier gibi bazı ırklarda aşırı temsil edilmesine rağmen, aort stenozunun daha az yaygın bir şeklidir. Subvalvüler aort darlığı, aort darlığının en sık görülen şekli  ve  en sık görülen üçüncü doğumsal kalp hastalığıdır.
 
Hastamız için tedavi öneriler atenolol ile tedavi ve endovasküler olarak yüksek basınçlı balon ile dilatasyon olacaktır.
 
Bu hastalar, yaraları olduğunda, vücudun bazı bölgelerinde bakteriyel enfeksiyonlar olduğunda veya belirli ameliyatlardan veya yüksek basınçlı balon valvüloplasti dahil diğer prosedürlerden önce antibiyotik profilaksisi yapılmadığında hangi potansiyel komplikasyonları gösterebilir.
 
 
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 2 / 5 / 1402
.

konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی