.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

 

Tavuklarda nekrotik enterit 

 
 
◾ Nedenler
İki haftadan itibaren tüm tavuk türleri bu akut ila #kronikhastalığa karşı hassastır.
Hastalığın etiyolojisinde yer alan ajan, A ve C tipi alfa toksini ve C tipi beta toksini üreten Clostridium perfringens'tir. Tavuklar bazen #ataksik (hareket edemez) olduklarından #sürüngenler olarak da adlandırılır.
 
◾ İletim modu
Toprak, toz, çöp ve dışkı organizmayı yayar.
 
◾ Klinik belirtiler
Ataksi, zehirlenme, ishal, depresyon, tüylerin kabarması ve hareket etme isteksizliği görülebilir. Akut vakalarda akut ölüm, hastalığın başlamasından sonraki saatler içinde meydana gelebilir.
 
◾ Ölüm sonrası lezyonlar
Dehidrasyon (cildin koyulaşması), zayıflama (göğüs kası yok), tıkanmış karaciğer, pişmiş (pişmiş) bağırsak mukozası – özellikle jejunum ve ileum görülebilir. #Bağırsaklar sıklıkla şişer ve gazla dolar. Mahsulde su var. Akut vakalarda enterit, mukoza üzerinde sadece gri bir nekrotik materyal tabakası ile ortaya çıkar.
 
 
◾ Teşhis
Tanı, büyük #lezyonlar (kıvrık bağırsak mukozası), klinik bulgular ve kanlı agar plağındaki bakteri izolasyonuna dayanır. Koloniler, tam hemolizin olduğu bir iç bölge ve renk değişikliği ve eksik hemolizin olduğu bir dış bölge ile çevrilidir. Koksidiyozu ve ülseratif enteriti simüle eder.
 
◾ Önleme
Basitrasin 50 g/ton yemde sürekli olarak verilir, iyileştirilmiş altlık sanitasyonu (çöp işleme ve kompostlama), yemde veya suda lincomycin. Kuşları tel üzerinde yetiştirmek hastalığı önleyecektir. #probiyotik, #prebiyotik ve antikoksidiyal yem katkı maddeleri kullanmak.
 
◾ Özel not: Vitamin veya mineral eksikliğine yol açan malabsorpsiyon sendromuna neden olabilir. Coccidia sıklıkla bağırsak lezyonlarına ve ardından Clostridium kaynaklı enterite neden olur.
◾ Oluşum: Dünya çapında
◾ Etkilenen türler: #Etlik piliçler, ticari yumurtacı yarkalar. Etkilenen yaş: 3-6 hafta.


:: موضوعات مرتبط: kuşlar پرندگانpoultry , ,
:: بازدید از این مطلب : 283
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 31 / 4 / 1402
.

 

  

İbuprofen zehirlenmesi

 

İbuprofen zehirlenmesi karaciğerini mahvetti. Başka bir köpekle kavga ettiği ve acı çektiği için sahibinin 5 gün boyunca her gün ibuprofen tableti vermesi üzerine köpeğe ötenazi yapılmak zorunda kalındı. Bilmeden zehirledi. İnsanlar için iyi olan her şey evcil hayvanlar için doğru değildir, onlara veteriner reçetesi olmadan ilaç verirken dikkatli olun!





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 215
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 28 / 4 / 1402
.

 

 

 

 
 
 
Heyecan Verici Haberler!
 
Araştırmacılar Köpek Epigenom
 
 
Haritalamada Dönüm Noktasına Ulaştı!
 
 
Bir araştırma ekibi tarafından dikkate değer bir başarı elde edildiğini paylaşmaktan heyecan duyuyorum: köpek epigenomunun başarılı bir şekilde haritalanması! Bu çığır açan keşif, köpeklerde fonksiyonel genom araştırmalarında devrim yaratacak kapsamlı bir referans haritası sunuyor. Prestijli Science Advances dergisinde yayınlanan çalışma, genetik kodu değiştirmeden gen aktivitesini etkileyen DNA üzerindeki modifikasyonlar olan epigenomik işaretlerin ayrıntılı açıklamalarını sunuyor.
 
Nispeten kısa bir zaman dilimi içinde geliştirilen köpek ırklarının inanılmaz çeşitliliği, karmaşık özellikleri, genetik bozuklukları ve hatta kanser gibi hastalıkları çözmek için muazzam bir potansiyele sahiptir. En son teknolojiler sayesinde, bilim adamları artık köpeklerin genetik yapısını derinlemesine inceleyerek onların iç işleyişine ışık tutabiliyor ve insan sağlığı ve hastalıkları konusundaki anlayışımızı geliştirebiliyor.
 
Köpek genomunun ilk taslağı 2005 yılında yayınlanan anıtsal bir başarı olsa da, referans bir epigenomun olmaması, gen düzenlemesini ve köpeklere özgü spesifik epigenetik modifikasyonların etkisini anlamamızı engelledi. Bu son buluş, bilgideki bu önemli boşluğu dolduruyor ve keşif için yeni yollar açıyor.
 
İlginç bir şekilde, insanlar ve köpekler arasındaki yakın bağa rağmen, her iki tür üzerindeki ortak çevresel etkileri inceleyen önemli bir araştırma eksikliği var. Bu bilgi boşluğu, onların refahını ve sağlığını etkileyen faktörlere ilişkin sınırlı bir anlayışa sahip olmamızı sağladı.
 
Köpek epigenomunu inceleyerek bu boşluğu doldurabilir ve çevresel faktörlerin hem insan hem de köpek sağlığını nasıl şekillendirdiği konusunda değerli bilgiler edinebiliriz.
 
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 28 / 4 / 1402
.

 

 

 

 

Klinik Öykü ve Muayene:
6 aylık erkek Scottish Fold kedisi Yaşar, sahibinden bir saat önce yanlışlıkla kedinin ayağına bastığı ve bunun sonucunda sol elinin topalladığı şikayeti ile başvurdu. Sahibi olası bir kırıktan endişe ediyor. Klinik muayene sırasında, kedi hafif ağrı gösterdi, ancak yumuşak dokuda belirgin bir topallık veya şişme olmadı.
Modalite: *Radyoloji
 
Görüntüler: Sol kol, önkol ve manusun radyografileri inceleme için mevcuttur. Radyografiler kaliteli. Radyograflare görmek için  resimleri tiklayiniz. 
 
                         
 
Bulgular
 
Her iki lateral görüntüde, humerusun proksimal metafizinde, tamamlanmamış bir fissür kırığını düşündüren uzunlamasına bir radyolüsent çizgi gözlenir. Ancak genellikle kırıklardan hemen sonra görülen (sarı oklar) o bölgede herhangi bir yumuşak doku şişmesi görülmez.
 
Yanal görünümlerden birinde, distal radius epifizinin kranial tarafında, muhtemelen bir artefakt (kırmızı oklar) olan bir radyoopak alan görülmektedir.
 
Görüntülerde başka hiçbir radyografik anormallik tanımlanmadı ve tüm kemikler ve eklemler normal görünüyor.
 
Teşhis ve Sonuç:
Radyografik bulgulara göre: humerusun proksimal bölgesindeki radyolusent çizgi muhtemelen tam olmayan bir kırığı temsil eder.
 
öneriler:
Nadiren, saç çizgisi kırıkları radyografilerde hemen görülmeyebilir ve yaralanmadan beş ila yedi gün sonra belirgin hale gelebilir. Klinik belirtiler devam ederse, daha ileri değerlendirme garanti edilebilir.
 
Başka sorularınız varsa veya ek görüntüleme veya testlere ihtiyacınız varsa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
 
 
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 23 / 4 / 1402
.

 

Brix refraktometre ile kolostrum kalitesini ölçmek,
kolostral antikor seviyelerini ölçmek için pratik bir yöntemdir.
  
 
  Brix değeri ≥ %22 olan kolostrum kullanılmalıdır
  Brix değeri <%18 olan kolostrum atılmalıdır
  Kolostrumun Brix değeri ≥ %18 ancak < %22 ise, takviye düşünülmelidir
 
 
 
 
  
Kolostrum kalitesini neler etkiler?
  1-Olgun inekler daha kaliteli ağız sütüne sahip olma eğilimindedir.  Çiftçiler, buzağılamadan 2-3 hafta önce 250 gr soya ile beslenen düvelerin iyi kalitede kolostruma sahip olduğunu iddia etseler de, kolostrum kalitesini ölçüyorlar mı?
  2-Zaman buzağıladı.  Kolostrumun kalitesi doğumdan sonra düşer, bu nedenle iki saat sonra emzirirseniz, doğumdan altı saat sonra emzirdiğinize göre çok daha iyi kolostrum elde edersiniz.  Bunun çoğu seyreltme nedeniyledir.
  3-Yılda daha sonra buzağılayan inekler daha düşük kaliteli ağız sütüne sahip olma eğilimindedir.
  4-Kuru dönem uzunluğu.  Kuru dönem üç haftadan azsa, kolostrum kalitesi daha düşük olma eğilimindedir.
  5-Aşılanan inekler, aşılar doğru ve antikorların oluşması için zamanında yapıldığında zatürree, ishal vb. hastalıklara karşı daha yüksek bağışıklığa sahip olur.
  6-Dondurulmuş kolostrum kalitesini korur.
  7-Kolostrum hemen buzdolabında saklanmalıdır.  Bakteri seviyeleri büyüdükçe, buzağı tarafından antikorların emilimini engellerler.  48 saat sonra buzdolabından alınan kolostrumu kullanmayın.
  8-Tüm kovaların, emziklerin, mide tüplerinin vb. lekesiz olduğundan emin olun.  Enfeksiyon kaynağı olmak istemezsiniz.
 
 

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

 

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 
 


:: موضوعات مرتبط: büyük bas hayvanlar دامهای بزرگlarge animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 220
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 19 / 4 / 1402
.

 

 

  

VAKA SUNUMU: 7 yaşında bir dişi kısırlaştırılmış Bichon Frisé.
İYE geçmişi, #hematüri
 
◼ BULGULAR
 
▪ Abdomen - yorum için ventrodorsal ve lateral radyografiler mevcuttur.
Abdominal serozal detay normaldir.
 
▪ Sol böbrek bölgesinde yaklaşık 1,5 cm Y x 2,1 cm U x 1,6 cm G boyutlarında büyük, iyi kenarlı, yuvarlak, lobüler, mineral opak bir yapı vardır.
▪ Sol böbreğin görünür kenarları normaldir.
 
 
 
▪ Sağ böbrek hafif derecede büyümüştür ancak kenarları düzgündür.
İdrar kesesi ve idrar kesesi boynu içinde çok sayıda, değişken boyutta, noktalı ila yuvarlak mineral opak odaklar vardır; en büyüğü yaklaşık 1,0 cm boyutundadır.
Bu mineral opak yapılardan birkaçı heterojendir ve radyolüsent bir merkeze sahip katmanlı bir görünüme sahiptir.
 
 
▪ Ventrodorsal #radyografide, üriner #mesanenin kraniyal kenar ötesine uzanan lineer olarak yönlendirilmiş taşların izlenimi vardır.
 
 
▪ Gastrointestinal sistem, karaciğer ve dalak normaldir.
 
▪ Göğüs kafesinin dahil edilen kısımları normaldir.
 
▪ Femoral trokleanın boyutu küçültülür ve #patella femoral troklea/kondillerle iki taraflı olarak üst üste bindirilir.
 
▪ Sağ gastroknemiusun sesamoidleri çok parçalıdır.
▪ Asetabulalar sığdır ve iki taraflı olarak femur başlarının %25'inden az kapsama alanı sağlar.
 
▪ Uyluk boyunları kalınlaştırılmıştır ve iki taraflı olarak coxofemoral eklemlerle ilişkili belirgin periartiküler yeni kemik oluşumu vardır.
 
◼ TANI
 
◾ Sol büyük nefrolit, sistolitiazis ve şüpheli sağ üretrolitiazis.
 
◾ Sağ renomegali şüphe edilen sağ üreterolitiazis verilen hidronefroz ile ilgilidir.
 
◾ Altta yatan kalça #displazisine ikincil olarak belirgin bilateral koksofemoral dejeneratif eklem hastalığı.
 
◾ Sağ gastroknemius kasının iki taraflı patellar luksasyonu ve çok parçalı sesamoidleri.
 
 


:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 13 / 4 / 1402
.

 

 

"Süper Başlangıç Öncesi Diyetler
 
İçin Kuluçkalık Broyler Formüllerine
 
Yönelik En İyi 12 önemli öner
 
      
 
 
1️⃣- Yumurtadan yeni çıkmış etlik civcivler için erken besleme çok önemlidir, çünkü civcivleri embriyo beslemeden gerçek hayattaki beslemeye aktarıyoruz.
 
2️⃣ - Etlik civcivlerin yaşına ve sağlık durumuna göre, etlik civcivler (1-3) veya (1-5) veya (1-7) günlükten itibaren besin değeri yüksek mükemmel bir diyetle beslenmelidir. sırasıyla piliçlerin üretim hızına (yüksek) veya (orta) veya (düşük) ve ayrıca sağlık durumu için.
 
3️⃣- Başlangıç öncesi yemlerde kaliteli protein ve yem katkı maddelerinin kaynağına dikkat edilmelidir.
 
4️⃣- Hayvansal plazma, buğday gluteni, mısır gluteni, saf soya fasulyesi tozu, doymamış yağ asitleri...vb gibi saflaştırılmış bir protein kaynağı kullanılması tavsiye edilir.
 
5️⃣- Yem formülünde sodyum bikarbonat kullanılması önerilmez ancak organik sodyum kaynağı “tuz” kullanılması tercih edilir çünkü sindirim kanalı için uygun asidik ortam en uygun olanıdır, bikarbonat ise ortamı eşitlemeye çalışır. , yani pH değerini artırın.
 
6️⃣ - Tek taraflı enzimler değil, çoklu enzim kaynağı, garantili kaynak kullanın.
  
7️⃣- Prebiyotik ve probiyotik kullanın.
 
8️⃣-Sentetik Emülgatörler kullanın.
 
9️⃣- Mitokondride yağ asitlerini metabolize etmeye yardımcı olmak için karnitin ve yüksek düzeyde amino asit yüksek lizin kullanın.
 
????- C ve E vitamini kullanın. (Yüksek gereksinimler, özellikle stres sırasında).
 
1️⃣1️⃣ - Bağırsaktaki pH'ı düşürmek ve bağırsağın ortasında iyi enzimatik performans sağlamak için organik asitlerin kullanılması.
 
1️⃣2️⃣- Bitki yemi katkı maddelerinin kullanımı (Fitojenikler).
 
   Son olarak, sindirilebilirliği, bileşenlerin sindirilebilirlik değerlerinin yanı sıra türün ihtiyaç tablolarından beslenme ihtiyaçlarını belirlemede birleşik bir standart olarak kullanmaya ve ihtiyaçların sindirilebilirliğini ve toplam yüzdeyi kullanmamaya özen gösteriyorum. Bileşenlerin, özellikle amino asitlerle ilgili olarak.
 
????  Yukarıda belirtilen tüm sırların anahtarı, yukarıdakilerin hepsinin çalışılan bilimsel yöntemlere göre nasıl kullanılacağı konusunda beslenme uzmanlarının elindedir.


:: بازدید از این مطلب : 199
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 13 / 4 / 1402
.

konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی